چوب چنار

درختان از قدیمی ترین عناصر زنده موجود در طبیعت هستند. این موجودات هزاران سال است که علاوه بر زیبایی، سبب آرامش و سهولت زندگی بشر شده اند. درخت چنار و چوب چنار نیز از درختان و چوبهای قدیمی و پر کاربرد هستند. درختان دارای گونه های مختلف و متعددی هستند که با توجه به ویژگی های خود کارایی های منحصر به فردی دارند. در زندگی بشر به هر سو که بنگری اثری از چوب خواهید یافت. درختان و چوب حاصل از آنان چنان نقش ارزنده و مهی در زندگی بشر ایفا می کنند که به جرات می توان گفت که بخش جدایی ناشدنی زندگی می باشند.

در دنیای امروز که بسیاری غرق در تکنولوژی و کار هستند و شاید مدت تا فرصت رفتن به طبیعت را نداشته باشند استفاده از چوب در دکوراسیون و لوازم مصرفی نوعی حس نشاط و سر زندگی موجود در طبیعت را منتقل می نماید. چنار یکی از کهنسال ترین درختان موجود در طبیعت می باشد این درخت دارای گونه ها و کاربردهای زیادی می باشد که در ادامه شما را با آنها آشنا می کنیم.

چوب چنار

درخت چنار و انواع آن

چنار درختی زیبا و بلند قامت است که در آب و هوای معتدل به خوبی رشد می کند. این درخت زیبای خزان پذیردارای برگ هایی پهن می باشد که در فصل پاییز حتما آنها را در کنار جویبار ها دیده اید.

چنار جزو درختانی که از مقاومت بالایی برخوردار هستند دسته بندی می شود و باتوجه به همین ویژگی عالی امکان رشد آن در مناطق شهری نیز وجود دارد. ارتفاع چنار حتی به 50 متر هم می رسد. چنار به دلیل رشد خوب و مقاومت بالا دارای کاربردهایی گوناگونی در صنایع مختلف می باشد. این درخت استقامت بالایی در برابر خشکسالی دارد. درخت چنار به وفور در ایران یافت می شود که با نام چنار خاوری شناخته می شوند. این درخت دارای چند گونه مختلفی می باشد.

مطالعه بیشتر :  اسلب چوب چیست؟ راهنمای انتخاب بهترین نوع اسلب چوبی

چنار آمریکایی: چنار آمریکایی درختی مقاوم و سرو قامت می باشد که تا حدود 40 متر هم رشد می کند. این نوع از خانواده چنار بومی شرق آمریکا است. این گونه از چنار نسبت به سایرین دارای رنگ و طرح های متنوع و زیبا تری می باشد.

چنار خوشه ای: همانطور که از نام این درخت پیداست دارای چند تنه اصلی می باشد. چنار خوشه ای بومی ایالات کالیفرنیا می باشد که در مناطق سیلابی، حاشیه رودخانه ها و کنار چشمه ها رشد می کند. این گونه از چنار نیز دارای قامتی بلند است که تا 35 نیز رشد می کند.

چنار خاوری: درختان چنار موجود در ایران از این گروه می باشند که در سراسر کشور از شمال تا جنوب، از شرق تا غرب رشد می کند. اکثر درختان کهنسال که در ایران دیده اید چنار هستند. این درخت دارای برگ های سه گوش است که سطح زیرین آن کرک دار می باشد. برخی چنارهای خاوری تا 18 متر رشد می کنند که قطر تنه آن ها به 4 متر می رسد.

چوب چنار

چوب چنار و ویژگی های آن

چوب چنار از انواع مختلف درخت چنار به دست می آید. به دلیل رشد بالا و مقاومت عالی این درخت استفاده از آن در سراسر دنیا مجاز می باشد. چنار چوبی نیمه سنگین و نیمه سخت و همگن دارد.

بافت: چنار دارای طرح های پر مگسی است که یکی از ویژگی های بارز این چوب شناخته می شود.

رنگ: رنگ چوب چنار در بخش ها مختلف آن متفاوت است اما به طور کلی دارای طیف رنگی قرمزروشن تا قهوه ای تیره می باشد.

تخلخل: چوب چنار دارای منافذی ریز در سطح خود است که قابلی رنگپذیری آن را بالا می برد.

مطالعه بیشتر :  چوب آبنوس و ویژگی های آن

مقاومت: چنار جزو چوب های نیمه سخت است اما به دلیل سطح در برابر رطوبت آسیب پذیر می باشد.

بو: چوب چنار بدون بو است.

قیمت: چنار به دلیل رشد خوبی که دارد همیشه در دسترس می باشد. گونه داخلی این چوب دارای قیمتی ارزان است. چوب چنارهای وارداتی کمی گران تر اما باز هم نسبت به چوب های دیگر با همین استحکام قیمت مناسبی دارند.

مزایای چوب چنار

چوب چنار دارای مزایایی است که با توجه کردن به آن ها انتخاب راحت تر و مناسب تری خواهید داشت.

  1. قابلیت پرداخت: قابلیت پرداخت چنار سبب شده تا برای نجاران یک گزنه مناسب شناخته شود.

2. امکان کنده کاری: چنار چوبی نیمه سخت است اما با ابزار مناسب به راحتی امکان کنده کاری بر روی آن وجود دارد. چنار یک انتخاب ایده آل برای منبت کاری می باشد.

3. اتصال با چسب: چنار داری سطحی متخلخل است که سبب اتصال راحت و محکم آن با چسب می شود.

4. خمش و انعطاف زیاد: چنار دارای خاصیت انعطاف پذیری خوبی است و در صنایع مختلف کاربردهای زیادی دارد.

کارایی های چوب چنار

همانطور که بیان کردیم چنار یکی از چوب هایی است که به وفور در ایران یافت می شود و خوشبختانه همیشه در دسترس است. این چوب به دلیل قیمت و کیفیت مناسب دارای کارایی های بالایی می باشد.

مبلمان سازی: چوب چنار دارای انعطاف پذیری و اتصال راحت می باشد و همین ویژگی ها سبب شده تا در صنعت مبلمان سازی دارای جایگاه ویژه ای باشد.

تولید ظروف چوبی: چنار چوبی نیمه سخت و بدون بو می باشد و برای تولید ظروف چوبی با کیفیت یک گزینه عالی می باشد. اما در انتخاب چوب چنار برای تولید ظروف چوبی کاربردی به میزان منافذ روی چوب دقت نمائید.

مطالعه بیشتر :  ابعاد استاندارد ورق فینگر جوینت چقدر است؟

ساخت در و پنجره: در گذشته و حتی امروزه در برخی مناطق چنار را یک چوب مقدس می شناسند. از رو مشاهده می کنید که بسیاری از در و پنجره های اماکن مقدس و زیارتگاه ها از چوب چنار ساخته می شوند.

منبت کاری: چوب هایی که قابلیت کنده کاری و ابزار خوری خوبی دارند یک انتخاب درجه یک برای منبت کاری محسوب می شوند.

از دیگر کاربرد های چوب درخت چنار می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  1. ساخت میز و صندلی
  2. تولید ابزار های مختلف
  3. هنر های مینیاتوری
  4. خاتم سازی
  5. ساخت آلات مختلف موسیقی
  6. کابینت سازی
  7. تولید کفپوش های طبیعی
  8. ساخت لوازم دکوری

چوب چنار

چنار یکی از مقاوم ترین درختانی است که در ایران به وفور یافت می شود. یکی از ویژگی های چوب خوب، در دسترس بودن آن است. چوب هایی که کمیاب یا گران قیمت می باشند معمولا کاربردهای زیادی ندارند.

چنار در شرایط آب و هوایی معتدل دارای رشدی عالی است. در دسترس بودن و رشد خوب درخت چنار سبب شده تا در کنار کیفیت بالا دارای قینتی مقرون به صرفه نیز باشد. چنار دارای کاربردهای بالایی می باشد که پیش تر همگی را برای شما بیان کردیم. اگر قصد تهیه چوب چنار را دارید یا هر سوالی در رابطه با آن برای شما ایجاد شده است، مشاوران و متخصصان مجموعه رستا چوب آماده ارئه محصولات و خدماتی با کیفیت به شما عزیزان می باشند.

ضمن اینکه شما می توانید برای تهیه هر کدام از محصولات تولید شده در رستا چوب نوین مانند فینگر جوینت و دیگر موارد که برخی از آنها در زیر لیست شده اند با ما  در تماس باشید:

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *