معرفی انواع صنایع دستی چوبی و چوب‌های مورد استفاده در آن‌ها

انواع صنایع دستی چوبی

صنایع دستی توسط دستان هنرمند ساخته می‌شوند که جلوه‌‌گر زیبایی و هنر منحصر به فرد سازنده هستند. هر کشوری صنایع دستی خاص خود را دارد از متریال‌‌های مختلفی در ساخت آن استفاده می‌شود. یکی از بهترین انواع متریال‌ها در ساخت بسیاری از صنایع دستی، چوب است. صنایع دستی چوبی از گذشته طرفداران زیادی داشته‌اند و تا به امروز همچنان در رده پر فروش‌ترین‌ها قرار دارند.

انواع صنایع دستی چوبی

پتانسل چوب برای خلق اثر هنری بالا است از این رو صنایع مختلف چوبی وجود دارند که برخی از آن‌ها جنبه تزئینی داشته و برخی دیگر کاربردی هستند. صنایع دستی چوبی انواع مختلفی دارد و با هنرهای متفاوت تولید می‌شود، از جمله:

منبت کاری

منبت کاری هنر ایجاد نقش برجسته و حکاکی در سطح چوب است. نقش‌های ایجاد شده ناشی از تراشیدگی‌ها می‌توانند به صورت حکاکی بوده که در آن ارتفاع نقش‌ها با سطح هم‌اندازه است یا اینکه ارتفاع نقوش کمی بیشتر از سطح باشد که به آن نیم برجسته گفته می‌شود. اگر ارتفاع نقش‌ها از سطح بسیار بلندتر باشد تمام برجسته خواهند بود.

از منبت‌کاری در ساخت قالب‌های اولیه و مورد نیاز سایر صنایع دستی استفاده می‌شود. پس از اتمام مراحل اصلی منبت کاری، سطح کار را با روغن جلا پوشانده می‌شود تا ماندگاری و زیبایی ظاهری اثر افزایش یابد. هنر منبت کاری در اشیا مختلف مانند درب‌های قدیمی، رحل‌ قرآنی، منبر‌ و جعبه‌ مشاهده می‌شود که از چوب‌های قابل پرداخت همچون‌ آبنوس، توسکا، چنار، زیتون و … استفاده شده است.

خراطی

یکی دیگر از صنایع دستی چوبی، خراطی است. در هنر خراطی طرح‌ها به صورت قرینه و عموما با فرم استوانه‌ای شکل ساخته می‌شوند. هنر ظرافت و قرینگی خراطی را در میل زور‌خانه، گلدان‌، پایه‌ میز و صندلی‌ و … می‌توان دید. چوب مورد استفاده در خراطی باید بافت و تراکم یکنواخت داشته باشد که برای این منظور از چوب نارون و گل سرخ استفاده می‌شود.

معرق کاری

معرق کاری یکی دیگر از انواع صنایع دستی بوده که قطعات چوبی مسطح در کنار یک‌دیگر بر روی یک سطح چوبی چسبیده می‌شوند. از چوب کاج، گردو، شمشاد، توت و … در معرق کاری استفاده می‌شود تا سطح اشیا توسط رگه‌های طبیعی موجود در چوب به طور متفاوت و با زیبایی تمام تزئین شوند.

خاتم کاری

صنایع دستی چوبی خاتم کاری شده جزو سوغات شیراز و اصفهان هستند که لایه‌ای از اشکال هندسی منظم در کنار یکدیگر برش خورده و بر روی بستری از چوب یا فلز چسبانده می‌شوند. فوفل، آبنوس، عناب، شاه چوب، نارنج و چوب شمشاد جزو چوب‌های مورد استفاده در هنر زیبا و بی‌نظیر خاتم کاری هستند.

حصیر بافی

حصیر بافی‌‌ نوع دیگری از صنایع دستی چوبی بوده که تلفیقی از چوب و الیاف طبیعی برای بافت حصیر به شمار می‌رود. چوب درخت نخل نیز یکی از پرکاربردترین چوب‌ها در حصیر بافی جنوبی است که شاخه‌ درختان و ساقه‌ گیاهان در یکدیگر تنیده می‌شوند.

سوخت روی چوب (سوخت نگاری)

با سوزاندن موضعی سطح چوب می‌توان صنایع دستی چوبی تولید کرد. سوخته نگاری بر روی چوب باعث می‌شود نقوش جذاب بر تنه‌ انواع میز و درب‌های خانه‌ها ایجاد شود که معمولا از چوب درخت افرا استفاده می‌شود.

ساز سازی با چوب درختان مختلف

ساز سازی

از سایر صنایع دستی چوبی، می‌توان به ساز اشاره کرد. سازهایی مانند ویلون، گیتار، تنبک، دف، سه تار، تنبور، کمانچه، سنتور، فلوت و …  باید با کیفیت ساخته شوند تا کارآیی و خوش‌صدایی آن افزایش یابد. چوب مورد استفاده در ساخت انواع سازها با یکدیگر متفاوت بوده که ممکن است از درختات توت، گردو، سنجد، صنوبر و … باشد.

گره چینی

در صنایع دستی چوبی می‌توان به گره چینی اشاره کرد. گره چینی مجموعه‌‌ای از چوب در اشکال هندسی مختلف با نظم، ترتیب و به صورت هنرمندانه کنار یکدیگر چیده می‌شوند که گویی در یکدیگر گره خورده و پیچیده‌اند. چوب درخت چنار بهترین چوب مورد استفاده در گره چینی بوده که بافت منسجم داشته و مقاومت بالایی دارد.

سایر صنایع دستی چوبی

پیکر تراشی و مجسمه سازی از چوب، مشبک‌ کاری، نازک کاری، درود گری و … از انواع صنایع دستی چوبی هستند که هر یک با ظرافت و زیبایی تمام اجرا می‌شوند. برای اینکه خروجی کار مطلوب و با کیفیت باشد از چوب‌های مناسب در ساخت آن‌ها استفاده می‌شود.

کاربردهای فینگر جوینت در صنایع چوبی

کاربردهای فینگر جوینت در صنایع چوبی

در فینگر جوینت چوب‌ها به قطعات کوچک‌‌تر برش داده می‌شوند سپس به روش شانه کردن در یکدیگر پرس می‌شوند که اتصال آن‌ها شبیه انگشتان دست است. در چنین حالتی کیفیت و استحکام چوب افزایش یافته و از سویی دیگر خواص و ویژگی‌های چوب بهبود می‌یابند. امروزه در ساخت بسیاری از صنایع دستی چوبی از فینگر جوینت استفاده می‌شود که امری متداول است.

 

فینگر جوینت مقاومت بالایی دارد و رنگ پذیری آن بهتر انجام می‌شود. فینگر جوینت به علت طبیعی بودن و استفاده از چوب طبیعی سوزن و پهن برگ‌ها مورد پسند استاد کارها قرار گرفته که در ساخت انواع مختلف صنایع دستی کاربرد دارد. بسیاری از وسایل و صنایع چوبی که در اطراف خود مشاهده می‌کنید از فینگر جوینت ساخته شده‌اند که ظاهری کاملا طبیعی داشته و قطعا برای چندین سال ماندگار هستند.

کاربرد فینگر جوینت برای ساخت اکسسوری چوبی

مطالعه بیشتر: ساخت اسباب بازی چوبی با فینگر جوینت

رستا چوب نوین

فینگر جوینت یکی از بهترین پدیده‌هایی بوده است که توسط بشر اختراع شد و که روز به روز بر استفاده کنندگان آن افزوده می‌شود. فینگر جوینت‌ها دوام و مقاومت بالایی دارند که آن‌ها را می‌توان در قیمت مناسب تهیه کرد.

رستا چوب نوین با استفاده از دانش روز صنعت چوب، به کارگیری نیروهای زبده و دستگاه‌های پیشرفته صنعتی انواع فینگر جوینت مورد نیاز بازار را تولید کرده و با قیمتی بسیار عالی به دست مصرف کننده می‌رساند.

اگر به عنوان هنرجو یا استاد دنبال بهترین‌ها برای خلق اثر هنری و ساخت صنایع دستی هستید، فینگر جوینت انتخابی ایده‌آل بوده که می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی زیر از گروه رستا چوب نوین تهیه کنید:

  • شماره تماس: 09123072538
  • 09126106119
  • تلفن ثابت: 34583597-023
  • واتساپ: 09123072538
  • آدرس اینستاگرام: fingerjoint.rasta
  • تلگرام: fingerjoint.rasta
  • آدرس: جاده خاوران، شهرک صنعتی ایوانکی، صنعت یازدهم، پلاک 9، شرکت رستا چوب نوین

شما می توانید برای ساخت انواع صنایع دستی ساخته شده از چوب، انواع ورق تمام چوب مانند چوب راش را از رستا چوب نوین را با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت تهیه کنید. 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *