نئوپان یکی از متریالهای پر کاربردی است که این روزها میتوان از آن استفاده کرد. قیمت بالای چوب طبیعی موجب شده است تا در بسیاری از موارد، مصرف نئوپان جایگزین استفاده از ورق MDF و موارد مشابه شود. با توجه به کاربرد گسترده آن، قطعا برای شما هم جالب است که بدانید نئوپان چگونه تولید میشود! ساخت نئوپان به عنوان یکی از طراحیهای پایدار، مورد توجه زیادی قرار میگیرد. به همین دلیل میتوانید با خیال آسوده از آن استفاده کنید.
در این بخش از مقالات رستا چوب، هر چیزی که باید از نحوه طراحی و ساخت نئوپان بدانید را بررسی میکنیم.
نئوپان چیست؟
آن یک نوع تخته فیبر با چگالی متوسط است که از الیاف چوبی و رزینهای صنعتی ساخته میشود. نئوپان صفحهای قابل استفاده در حوزههای مختلف است و میتوان کاربردهای متعددی از آن تجربه کرد. این ماده از خرده چوب با کیفیت بالا تهیه میشود. استفاده از خردههای چوب و فشرده سازی آن در کنار مخلوط با رزینهای مخصوص، میتواند مواد اولیه ساخت این ماده را فراهم کند. شما میتوانید با فشرده سازی و قالب گیری همین متریال، یک صفحه بسیار با کیفیت و مستحکم را تجربه کنید. این نوع تخته، به دلیل چگالی مطلوب و یکنواختی زیاد، مقاومت بالایی در برابر شکستن و خمش دارد؛ به همین دلیل مناسب استفاده در بسیاری از صنایع است.
از کاربردهای نئوپان بدانید
قبل از این که در خصوص نحوه تولید آن اطلاعاتی را ارائه کنیم، بهتر است در مورد کاربردهای آن بیشتر بدانید. آگاهی از این که یک متریال تا چه اندازه میتواند در حوزههای مختلف مورد استفاده قرار گیرد، کمک میکند تا بیشتر در مورد آن کنجکاو شوید.
- صنعت مبلمان: این ماده به دلیل استحکام بالا، چگالی مطلوب و ساختار یکنواختی که دارد، به عنوان بخشهای داخلی از المانهای مختلف و لوازمهای تولیدی در صنعت مبلمان و اثاثیه استفاده میشود. برای مثال طبقات داخلی کمدها با قیمت اقتصادیتری اجرا میشود. سطح زیر تشک تخت خواب و نواحی پشتی کمدها یا… همگی با استفاده از آن اجرا میشوند.
- ساخت کابینت: این ماده یکی از مواد پرکاربرد در ساخت کابینتهای آشپزخانه و کابینتهای حمام است. این ماده به دلیل مقاومت در برابر رطوبت و آسیبهای شیمیایی، مناسب برای این حوزه است. هرچند در برخی موارد که نیاز به مقاومت بالاتری وجود دارد، لازم است تا از متریالی مثل رزین برای ایجاد مقاومت استفاده کرد.
- صنایع ساختمانی: این ماده به عنوان یکی از متریالهای پر کاربرد در حوزه صنایع ساختمانی کاربرد دارد. از این متریال به عنوان ساختار اولیه برخی دیوارها، پانلهای دیواری، سقفی و … استفاده میشود.
- صنعت آرایشی و بهداشتی: در برخی مواقع برای کاهش هزینههای ساخت، میتوان از این ماده برای تهیه میزهای مخصوص آرایشگاهها و میزهای تولیدی در این حوزه استفاده کرد. ساخت آینه های دکوراتیو به کمک استراکچر از جنس نئوپان ساخته میشود.
- ساخت محصولات دکوراتیو: نئوپانها به عنوان یک زیرساخت مقاوم و قابل ترمیم برای کارهای هنری و دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار میگیرند. از جمله تزئینات دیواری، میتوان به پانلهای دیواری سه بعدی و دیگر محصولات دکوراتیو اشاره کرد.
مواد اولیه تولید نئوپان چیست؟
برای اینکه اطلاعات بیشتری در خصوص نئوپان به دست آورید، لازم است بدانید که مواد اولیه این متریال چیست. مواد اولیه تولید نئوپان شامل خرده چوب، رزین های پلیمری و مواد شیمیای افزودنی است که طی یک فرآیند مشخص، تبدیل به ورق نئوپان میشوند تا در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گیرند.
- خرده چوب: این الیاف معمولاً به وسیله خرد کردن تکه های مختلف چوب به دست میآید. استفاده از شاخه ها و انواع تکه چوب ها یا الوارها برای ایجاد این خرده چوبهایی که پایه اصلی ساخت نئوپان محسوب میشوند، بسیار رایج است. به همین دلیل از شاخههای هرس شده درختان نیز استفاده میشود. همین موضوع نئوپان را تبدیل به یک محصول دوستدار محیط زیست کرده است.
- رزینهای پلیمری: برای اتصال الیاف چوبی و ایجاد یک ساختار مستحکم با چگالی مطلوب، باید از چیزی شبیه به چسب استفاده کرد. رزین در این ساختار حکم همین چسب را دارد و کمک میکند تا فرم متناسبی به خرده چوبها بدهید و در پروسه قالب گیری فرم مدنظر اجرا شود.
- مواد شیمیایی افزودنی: برخی مواد شیمیایی افزودنی نیز به مخلوط الیاف چوبی و رزینهای پلیمری اضافه میشوند تا ویژگیهای نهایی نئوپان مانند مقاومت به آب، مقاومت به حرارت، و استحکام را بهبود بخشند. به این ترتیب میتوان با استفاده از این مواد شیمیایی، ساختاری مطلوب و مستحکم برای این متریال کاربردی ایجاد کرد.
این مواد پس از مخلوط شدن، تحت فشار و حرارت قرار میگیرند. به این ترتیب میتوانید یک محصول با کیفیت و مناسب برای استفاده در حوزههای مختلف به دست آورید.
نئوپان چگونه تولید میشود؟
تا اینجا با مواد اولیه ساخت نئوپان آشنا شدهاید. در این مرحله لازم است بدانید که نئوپان چگونه تولید میشود؟ این متریال دقیقا با همین روند تولید شده و روانه بازار میشود تا دست مصرف کننده در حوزههای مختلف برسد.
- خشک کردن چوب: معمولا پس از فراهم کردن پایه اصلی برای ساخت نئوپان، پروسه خشک کردن آن انجام میشود تا چوب دچار تغییر شکل نشود و محصول نهایی بدون هرگونه رطوبت در پروسه تولید قرار گیرد.
- آمادهسازی چوب: در ابتدا، چوبهای خشک شده، خرد میشود تا محصول نهایی با خرده چوبهای نسبتا یک شکل در یک الگوی مشخصی ایجاد شود. به این خرده چوبها، الیاف چوبی گفته میشود. این چوب معمولاً از پسماندهای چوبی یا تختههای چوبی تهیه میشود.
- مخلوط کردن با رزین: الیاف چوبی با رزینهای پلیمری مخلوط میشوند. به این ترتیب میتوانید یک ساختار مستحکم را ایجاد کنید. این رزینها وظیفه اتصال بافت خرده چوبها به یکدیگر را ایفا میکنند.
- قالبگیری: مخلوط الیاف چوبی و رزین، پس از ترکیب در قالبهای خاصی قرار داده میشود که شکل نهایی تخته نئوپان را دارند. به این ترتیب لازم است تا در شرایط مناسبی آماده خشک شدن باشند.
- پرس: با استفاده از پرسهای بزرگ و قدرتمند، مخلوط رزین و چوب، فشرده میشود تا شکل مدنظر در آن ایجاد گردد. پس از این مرحله باید همین مرحله تحت یک فشار بالا انجام شود تا محصول نهایی ضمن داشتن یک چگالی مطلوب، مقاومت خوبی داشته باشد.
- خشک کردن: پس از مرحله پرس، نیاز دارید تا تختههای نئوپان در فضای مناسبی قرار گیرند. کیفیت و استاندارد این فضا میتواند بر روی محصول نهایی اثرگذار باشد.
- برش: تختههای نئوپان، پس از خشک شدن برش داده و به اندازههای مورد نیاز تهیه میشوند تا در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گیرند.
ایمنی در تولید نئوپان
جالب است بدانید که در پروسه تولید نئوپان، اهمیت ایمنی به شدت بالا است. زیرا این صنعت با خطرات متعددی مواجه است و ریست بروز آتش سوزی یا انفجار به دلیل وجود متریال آتش زا وجود دارد. به همین دلیل باید حتما در خصوص رعایت ایمنی جزییات را بدانید. ایمنی در تولید نئوپان نقش مهمی دارد. در این بخش به ایمنی در تولید نئوپان اشاره میکنیم.
- مدیریت ریسک آتش سوزی: قبل از هرچیزی باید برای آتش سوزی راهکارهایی مدنظر باشد. در این پروسه استفاده از مواد آتش زا محدود شده و استفاده از سیستمهای اعلام حریق و اطفاء حریق در چنین محیطی ضروری است.
- مدیریت ریسک شیمیایی: اقدام مهم دیگری که باید در این راستا مدنظر داشته باشید، استفاده از روشهای ایمنی برای حفاظت از کارگران مقابل تماس با مواد شیمیایی است. توجه به این موضوع به شدت ضروری است و ریسک آتش سوزی را کاهش میدهد.
- مدیریت ریسک انفجار: وجود رزین به عنوان یک ماده شیمیایی با ساختارهای متنوع در محیط بسته، ریسک بروز حریق را افزایش میدهد. به همین دلیل توجه به ایمنی سیستم برق، سیم کشیها و تهویه میتواند ریسک انفجار را کاهش دهد.
رستا چوب نوین تولید کننده انواع فینگر جوینت ، ورق تمام چوب مانند چوب ضد آب و نیز ترموود ، پلی وود و پلای وود است. برای خرید هر کدام از محصولات ما می توانید با ما در تماس باشید.
بدون دیدگاه