دانسیته چوب

شناخت انواع چوب و کیفیت آن، به شما کمک می‌کند تا بتوانید در مواقع خاص مناسب‌ترین چوب را انتخاب کنید. دانسیته چوب یا چگالی چوب، یکی از پارامترهای مهم در انتخاب آن است. شما باید با انتخاب چوب با دانسیته مناسب، به بهترین شکل ممکن کیفیت مورد نظرتان را تجربه کنید. دانسیته چوب تاثیر مستقیمی بر مقاومت و کیفیت چوب دارد.

به همین دلیل توصیه می‌کنیم تا برای آگاهی بیشتر از نحوه محاسبه دانسیته چوب و اطلاع از دانسیته انواع چوب، تا پایان همراه ما بمانید.

این مطلب را نیز بخوانید: بائوبوخا

دانسیته چوب چیست؟

دانسیته چوب یا چگالی چوب، به میزان وزن چوب بر واحد حجم آن اشاره می‌کند. دانسیته چوب ویژگی بسیار مهمی است که به عنوان مشخصات فیزیکی آن مورد توجه قرار می‌گیرد. دانسیته چوب توسط عواملی مانند نوع چوب، رطوبت، نحوه رشد و محیط رشد درخت تعیین می‌شود. معمولا چوب با دانسیته بالا، استحکام بسیار بالایی دارد و جنس آن سخت‌تر است. به همین دلیل وزن بالایی در چوب با دانسیته بالا احساس می‌شود. از این رو، در صنایع مختلف از جمله ساختمان‌ سازی، صنایع چوب و مبلمان‌، برای انتخاب یک نوع چوب مناسب، دانسیته چوب مورد بررسی قرار می‌گیرد.

دانسیته چوب، یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این ماده طبیعی است که به عنوان شاخصی برای تعیین استحکام، دوام و کاربردهای مختلف چوب مورد استفاده قرار می‌گیرد. دانسیته، در واقع نسبت جرم یک جسم به حجم آن است و در مورد چوب، نشان می‌دهد که چه مقدار ماده چوبی در یک حجم مشخص وجود دارد. چوب‌های مختلف دارای دانسیته‌های متفاوتی هستند که این تفاوت به عوامل متعددی مانند نوع درخت، شرایط رشد، میزان رطوبت چوب و نوع بافت آن بستگی دارد.

چوب‌های با دانسیته بالا معمولاً سنگین‌تر، سخت‌تر و مقاوم‌تر در برابر ضربه و سایش هستند. این نوع چوب‌ها برای ساخت سازه‌های مقاوم، کفپوش، ابزار و وسایل چوبی با کاربری سنگین مناسب‌تر هستند. از طرف دیگر، چوب‌های با دانسیته پایین سبک‌تر، نرم‌تر و راحت‌تر قابل شکل‌دهی هستند. این نوع چوب‌ها برای ساخت مبلمان، در و پنجره و سایر محصولات چوبی که به ظرافت و زیبایی نیاز دارند، بیشتر کاربرد دارند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید:

آدرس ما:

تهران، جاده خاوران، شهرک صنعتی ایوانکی، صنعت یازدهم، پلاک 9، شرکت رستا چوب نوین 09123072538 - 09126106119

دانسیته چوب تأثیر مستقیمی بر خواص فیزیکی و مکانیکی چوب دارد. چوب‌های با دانسیته بالا معمولاً مقاومت خمشی و کششی بالاتری دارند و کمتر در معرض پیچ‌خوردگی و تاب‌خوردگی قرار می‌گیرند. همچنین، این نوع چوب‌ها عایق حرارتی و صوتی بهتری هستند. در مقابل، چوب‌های با دانسیته پایین معمولاً قابلیت جذب رطوبت بالاتری دارند و در برابر پوسیدگی و حشرات چوب‌خوار آسیب‌پذیرتر هستند.

مطالعه بیشتر :  بهترین فینگر جوینت برای پارکت چوبی کدام است؟

در انتخاب نوع چوب برای یک کاربرد خاص، دانستن دانسیته آن بسیار مهم است. مهندسان و صنعتگران چوب با توجه به دانسیته چوب، می‌توانند بهترین نوع چوب را برای ساخت محصول مورد نظر انتخاب کنند و از حداکثر کارایی و دوام آن اطمینان حاصل کنند. همچنین، دانسیته چوب یکی از عوامل مهم در تعیین قیمت چوب است و چوب‌های با دانسیته بالا معمولاً گران‌تر هستند.

این مطلب را نیز بخوانید: مقاومت فینگر جوینت در برابر آفات

به طور خلاصه، دانسیته چوب یک ویژگی اساسی است که بر بسیاری از خواص چوب تأثیر می‌گذارد. شناخت دانسیته چوب به ما کمک می‌کند تا چوب مناسب را برای کاربردهای مختلف انتخاب کنیم و از مزایای هر نوع چوب به بهترین نحو استفاده کنیم.

دانسیته چوب

دانسیته چوب چگونه محاسبه میشود؟

تا اینجا متوجه شده‌اید که دانسیته چوب مربوط به چه موضعی است و چرا اهمیت زیادی به آن داده می‌شود. در واقع دانسیته چوب یک فرمول مشخصی از محاسبه دارد و به کمک آن میتوان آیتم های مربوط به این پارامتر را مورد بررسی قرار داد. روش‌های مختلفی برای محاسبه دانسیته چوب وجود دارد که باید درخصوص آن اطلاعات کسب کنید.

  • محاسبه دانسیته واقعی: این روش با اندازه ‌گیری وزن و حجم دقیق یک نمونه چوب تعیین می‌شود. حجم معمولاً با استفاده از ترازو و متر محاسبه می‌شود.
  • استفاده از جدول‌ها و نمودارها: برخی منابع برای تعیین دانسیته چوب، جداول مشخصی ارائه می‌کنند تا با نمایش دادن رطوبت چوب و پارامترهای تعیین کننده آن، اعداد مشخصی را نمایش می‌دهد.
  • استفاده از فرمول‌های تخمینی: برای برخی از انواع چوب، فرمول‌هایی وجود دارند که بر اساس ویژگی‌هایی مانند رنگ و چگالی نمونه‌های مشابه، دانسیته را تخمین می‌زند.

این مطلب را نیز بخوانید: همسان سازی رطوبت

چگالی انواع چوب

در حوزه صنایع چوب، از انواع چوب برای ساخت و خلق اشیا، لوازم و … استفاده می‌شود. این چوب‌ها تنوع محدودی دارند و معمولا به دلیل فرم گیری مناسب، برش و تراکم بافت چوب، در بسیاری از حوزه‌ها کاربرد دارند. در این بخش به بررسی چگالی رایج‌ترین انواع چوب اشاره می‌کنیم.

  1. چگالی چوب روسی: چوب روس به عنوان یک چوب با کیفیت در بسیاری از حوزه‌ها استفاده می‌شود. معمولا وزن این چوب در هر متر مکعب 450 کیلوگرم است. میانگین وزن خشک آن 415 کیلوگرم است.
  2. چگالی چوب افرا: چگالی چوب افرا بین 620 تا 750 کیلوگرم بر متر مکعب است. این چوب نسبتا سخت و محکم است و بافت بسیار متراکمی دارد. به دلیل همین ویژگی‌ از این چوب برای کنده کاری یا استفاده در کفپوش‌ها استفاده می‌شود.
  3. چگالی چوب بلوط: چگالی چوب بلوط بین متوسط تا بالا تعیین می‌شود. هر متر مکعب از این چوب حدود 600 تا 900 کیلوگرم بر متر مکعب اندازه گیری شده‌ است. چگالی این چوب متوسط تا بالا است. کیفیت این چوب بالا است و تراکم آن برای استفاده به عنوان دستگیره‌ها، ابزارهای تزیینی تراشیده شده و سطوح مختلف رایج است.
  4. چگالی چوب بالسا: چگالی چوب بالسا متوسط است و بافت آن بسیار نرم است. چگالی این چوب از 110 تا 140 کیلوگرم بر متر مکعب است. استفاده از این چوب سفید رنگ برای ساخت ماکت و لوازمی که نیازمند استحکام بالا نیستند، گزینه خوبی است.
  5. چگالی چوب گردو: چوب گردو استحکام زیادی دارد ولی به میزان اسحتکام، سنگین نیست! این چوب با چگالی بین 600 تا 930 کیلوگرم بر متر مکعب تعیین می‌شود. استفاده از چوب گردو در مواردی که نیاز به خمش و انقباض وجود دارد، بسیار رایج است.
  6. چگالی چوب ماهون: در لیست دانسیته رایج‌ترین چوب‌ها، میتوان به ماهون اشاره کرد. این چوب از 500 تا 850 کیلوگرم بر متر مکعب دانسیته دارد. این چوب در طیف وسیعی از تراکم ها وجود دارد اما معمولا به عنوان چوب متراکم شناخته می‌شود.
  7. چگالی چوب راش: چوب راش به عنوان یک نوع چوب بسیار سنگین شناخته می‌شود که با چگالی 700 تا 900 کیلوگرم بر متر مکعب معرفی می‌گردد.
مطالعه بیشتر :  خرید فینگر جوینت آکاسیا

برای دریافت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید:

آدرس ما:

تهران، جاده خاوران، شهرک صنعتی ایوانکی، صنعت یازدهم، پلاک 9، شرکت رستا چوب نوین 09123072538 - 09126106119

عوامل تعیین کننده دانسیته چوب

همان‌طور که اشاره شد، دانسیته چوب نقش مهمی در انتخاب آن در صنایع و حوزه‌های مختلف ایفا می‌کند. شما باید با درک میزان چگالی چوب، دامنه انتخاب‌تان را تعیین کنید. این ویژگی معمولا به وسیله عوامل مختلفی تعیین می‌شود. عوامل مختلفی در این راستا دخیل است که باید در خصوص آن بیشتر بدانید. هر نوع چوب دارای چگالی مشخصی است که به ویژگی‌های آن مرتبط است. برخی از چوب‌ها مانند بلوط دارای چگالی بیشتری هستند در حالی که چوب‌های دیگر مانند سرو دارای چگالی کمتری هستند.

از سوی دیگر، رطوبت به عنوان یک آیتم تعیین کننده شناخته می‌شود. رطوبت موجود در چوب بر روی چگالی آن اثرگذار است. چوب تر چگالی بالاتری نسبت به چوب خشک دارد. این موضوع با یک بررسی ساده و مشاهده کاهش وزن چوب پس از خشک شدن، قابل بررسی است. ساختار داخلی چوب نیز می‌تواند بر چگالی آن تأثیرگذار باشد.

برخی چوب‌ها دارای ساختار متخلخل‌تری هستند که باعث کاهش چگالی آنها می‌شود و حالتی پوک در بافت چوب ایحاد می‌کند. معمولا  شرایط رشد به عنوان یک پارامتر اثرگذار شناخته می‌شود.  شرایطی که در طول رشد چوب وجود داشته باشد، می‌تواند بر چگالی آن تأثیرگذار باشد. به عنوان مثال، چوبی که در شرایط رشد سخت‌تری بوده است، چگالی بیشتری دارد.

این مطلب را نیز بخوانید: ورق چوب برای ساخت درب چوبی

مطالعه بیشتر :  چوب مصنوعی چیست و چه مصارفی دارد؟

دانسیته چوب

آیا دانسیته چوب بر روی استحکام آن اثرگذار است؟

در پاسخ به این سوال باید گفت بله! دانسیته چوب تأثیر مستقیمی بر استحکام آن دارد. چوب با دانسیته بالا معمولاً استحکام بالاتری دارد. دلیل این امر، تراکم بالا در چوب است. معمولا چوب با دانسیته بالا، محکم‌تر است و تحت هیچ شرایطی با فشار متوسط و کم دچار تغییر شکل یا آسیب نمی‌شود. همچنین، چوب با دانسیته بالا معمولاً مقاومت به فشار محوری بیشتری دارد. این ویژگی اهمیت زیادی دارد و معمولا از چوب با دانسیته بالا، در حوزه ساخت ستون، تیرهای مستحکم و… استفاده کرد.

به عنوان مثال، چوب راش با دانسیته بالا از چوب‌های مرطوب و سبکتری مانند سرو و توسکا استحکام بیشتری دارد. اما این موضوع به هر حال بستگی به میزان دانسیته، رطوبت، و ساختار داخلی چوب دارد و باید به شیوه‌های دقیقتر برای ارزیابی استحکام چوب پرداخته شود.

دانسیته چوب

عواملی بر روی چگالی چوب را بشناسید

شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید دقیقا چه عواملی بر روی دانسیته چوب اثرگذار است. معمولا هر چوب نوعی از چگالی مشخصی دارد. شما باید برای بررسی چگالی چوب‌ها، جزییاتی را بررسی نمایید. معمولا چوب‌هایی مثل سرو و توسکا چگالی بیشتری دارند. رطوبت موجود در چوب، به عنوان یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر چگالی چوب شناخته می‌شود.

رطوبت می‌تواند بر روی چگالی چوب تاثیر مستقیمی داشته باشد. ساختار داخلی چوب نیز می‌تواند بر چگالی آن تأثیرگذار باشد. بعضی از انواع چوب، دارای ساختار متخلخل بیشتری هستند که همین موضوع بر روی چگالی چوب اثرگذار است.  روش‌های فرآوری مختلفی برای چوب استفاده می‌شود، همین روش فراوری می‌تواند بر روی چگالی آن نیز اثرگذار باشد. برای مثال، چوب‌های تراکم بالا که با استفاده از فشار و حرارت فرآوری شوند، ممکن است دارای چگالی بالاتری باشند. گاهی نیز عوامل زیستی بر روی دانسیته چوب اثرگذار هستند و میتوانند به اندازه شرایط محیطی بر روی این موضوع تاثیر خاص خودشان را داشته باشند.

رستا چوب نوین تولید کننده  انواع فینگر جوینت ، ورق تمام چوب مانند چوب ضد آب و نیز  ترموود ، پلی وود و پلای وود است. برای خرید هر کدام از محصولات ما می توانید با ما در تماس باشید.

انواع فینگر جوینت رستا چوب نوین که بسیار مورد استفاده است:

برای دریافت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید:

آدرس ما:

تهران، جاده خاوران، شهرک صنعتی ایوانکی، صنعت یازدهم، پلاک 9، شرکت رستا چوب نوین 09123072538 - 09126106119

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *