روکش چوب

این روزها با افزایش قیمت چوب طبیعی، استفاده از روکش چوب بسیار رایج شده است. اکثر شرکت‌ها و کارخانجات، برای کاهش هزینه‌ها تلاش می‌کنند تا ظاهری فاخر و شیک خلق کنند. استفاده از روکش، ایده جذابی است که می‌توانید از آن استفاده کنید. معمولا روکش چوب بر روی یک سطح کامپوزیتی یا چوبی پرس شده قرار می‌گیرد. روکش بر روی MDF می‌تواند سطحی مستحکم اما اقتصادی خلق کند. به همین دلیل شناخت انواع روکش، چیستی آن و تحوه تولید، اهمیت زیادی دارد.

در این بخش از مقالات رستا چوب، به بررسی این موضوع می‌پردازیم و پاسخ تمام سوالات‌تان را ارائه می‌کنیم.

پس همراه ما بمانید.

روکش چوب

روکش چوب چیست؟

روکش به لایه‌ای از چوب طبیعی گفته می‌شود که بر روی سطح یک محصول چوبی یا تخته MDF وارد می‌شود تا ظاهر زیبا و طبیعی‌تری به آن ببخشد و در عین محافظت، زیبایی بصری مطلوبی ایجاد کند. این روکش ها معمولاً با استفاده از چسب و فشار مناسب به سطح اصلی چسبانده می‌شود از چوب طبیعی، ورقه‌های چوبی خاص، پوسته‌های درخت، برای ساخت روکش استفاده می‌کنند. این روکش ها به دلیل ظاهر زیبا و متنوعی که دارند، معمولا در صنایع مختلف و تزیینی به شدت محبوب و پر کاربرد هستند. مبلمان سازی، دکوراسیون داخلی و تولید درب، پنجره و…، به شدت رایج است.

کاربرد روکش چوب چیست؟

روکش به عنوان یک لایهٔ محافظ بر روی سطوح چوبی یا تخته‌های MDF استفاده می‌شود و دارای کاربردهای متنوعی است. آگاهی از این کاربردها، به شما کمک می‌کند تا بتوانید طیف استفاده از روکش را درک کنید. استفاده از روکش در ساخت لوازم دکوراتیو بسیار رایج است. کم هزینه بودن اجرای این روکش‌ها کمک می‌کند تا بتوانید بدون صرف هزینه‌های اضافی، اکسسوری ها را به دست مصرف کننده برسانید. روکش معمولا در تولید مبلمان و صنایع مرتبط با آن، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ایجاد ظاهری طبیعی با هزینه متوسط، اصلی‌ترین دلیل استفاده از این روکش‌ها است. یکی دیگر از کاربردهای روکش چوب، مربوط به تولید کابینت است. آشپزخانه‌ها اصلی‌ترین محل برای قرار دادن کابینت و نصب آن محسوب می‌شوند. به همین دلیل لازم است تا برای ساخت کابینت، از متریال مستحکم اما کم هزینه استفاده کنید. روکش بهترین گزینه‌ای است که برای ورق های ام دی اف استفاده می‌شود. این وسیله کاربردی حتی در نواحی مثل کمد اتاق‌ها، درب اتاق، کابینت سرویس بهداشتی و نواحی مختلف دکوراسیون داخلی، کاربرد دارد. بر همین اساس لازم است تا بالاترین کاربرد را از این روکش تجربه کنید و هزینه اقتصادی بابت اجرای آن پرداخت نمایید.

ساخت درب و پنجره نیز بخش مهم این ماجرا است. استفاده از چوب های کامپوزیتی برای اجرای روکش چوب، ایده جذابی است. درب خانه‌ها با استفاده از روکش بسیار کم هزینه اجرا می‌شود که قطعا برای مالکین اهمیت ویژه‌ای دارد.  از طرف دیگر، روکش می‌تواند به عنوان یک لایه محافظ، بر روی تخته‌های MDF یا سایر تخته‌های چوبی استفاده شود تا آن‌ها را در برابر خراشیدگی، سایش و آسیب‌های دیگر محافظت کند.

روکش چوب

ضخامت روکش چوب

ضخامت روکش چوب بسیار متفاوت است. بنابر نوع کاربرد و محل استفاده، ضخامت‌های متفاوتی برای روکش وجود دارد. شما باید هوشمندانه برای نوع محل استفاده‌ای که مدنظرتان است، ضخامت مناسبی را پیش بینی کنید. در برخی موارد، ضخامت روکش ممکن است تنها چند میلیمتر باشد، که برای روکش کردن سطوح چوبی مثل MDF یا تخته‌های دکوراتیو مناسب است. اما در برخی موارد دیگر، ممکن است ضخامت این روکش‌ها به چند سانتیمتر برسد. مخصوصاً در صنایع مبلمان و دکوراسیون داخلی که نیاز به استحکام و پایداری بیشتر وجود دارد، ضخامت این روکش‌ها بیشتر است. در کل، انتخاب ضخامت مناسب برای روکش چوب بستگی به نیازهای طراح، کاربرد و محل استفاده دارد.

انواع روکش چوب

روکش چوب ممکن است در انواع مختلفی طراحی و ساخته شود. اما شناخت انواع روکش به شما کمک می‌کند تا درک عمیق تری در این خصوص کسب کنید. در این بخش جهت افزایش آگاهی شما عزیزان، به بررسی انواع روکش چوب اشاره می‌کنیم.

  1. روکش طبیعی: این نوع روکش از تخته‌های چوبی با ضخامت نسبتاً کم تشکیل شده است که به سطح چوب اصلی یا تخته MDF چسبانده می‌شود. پرس کردن انواع روکش چوب، به شما امکان می‌دهد تا یک حس و حال عالی را تجربه کنید. این روکش معمولاً از چوب‌ با بافت زیبا مانند درخت نراد، بلوط، گردو و… تهیه می‌شود و ظاهر طبیعی و گرمی به محصول می‌بخشد.
  2. روکش مصنوعی: این روزها روکش چوب مصنوعی نیز ساخته شده است. این نوع روکش از ترکیب خرده چوب و چسب ساخته می‌شود. روکش چوب مصنوعی با استفاده از فشار و حرارت بالا تولید می‌شود. این روکش معمولاً ارزان‌تر از روکش طبیعی است و از نظر ظاهری ویژگی‌های متنوعی مثل ضد خش بودن و مقاومت در برابر رطوبت را ارائه می‌کند.

روکش چوب

مزایای استفاده از روکش چوب

استفاده از روکش چوب برای محصولات چوبی و تخته‌های MDF به دلیل مزایای متعدد، همیشه مورد توجه قرار می‌گیرد. در این میان اطلاع از مزایای استفاده از روکش چوب، به شما انگیزه بیشتری می‌بخشد تا از این ابزار استفاده کنید و بهترین نتیجه را تجربه کنید. زیبایی ظاهری اصلی ترین مزیت این رویه ها است. شما زمانی که از چوب نئوپان یا فیبر فشرده استفاده می‌کنید، هیچ بافت طبیعی را مشاهده نخواهید کرد.

برعکس، زمانی که از روکش چوب مصنوعی و طبیعی بر روی چوب استفاده می‌کنید، به بهترین شکل ممکن می‌توانید جذابیت بصری آن را تجربه کنید. مقاومت بالای این روکش ها، یک علت دیگر برای استفاده از آن است. شما به راحتی می‌توانید با انتخاب روکش مناسب، یک تجربه عالی از ضد خش بودن تجربه کنید.

این روکش‌ها مانع از آسیب به چوب اصلی می‌شوند. شاید جالب باشد که بدانید، روکش چوب می‌تواند طول عمر بیشتری برای لوازم مربوطه ایجاد کند که همین موضوع به شدت مورد توجه است. با استفاده از روکش طبیعی یا مصنوعی، قیمت تمام شده لوازم مربوطه کاهش می‌یابد. به همین دلیل در یک انتخاب اقتصادی، استفاده از روکش چوب به شدت ایده جذابی است. تنوع بالایی که در روکش وجود دارد، کمک می‌کند تا بتوانید حس و حال متفاوتی را تجربه کنید و در هر فضایی، از زیبایی بصری روکش چوب کمک بگیرید.

تنوع طرح و نقش نیز، بخش مهم دیگری است که همیشه مدنظر است. از نظر طراحی پایدار نیز، روکش یک گزینه عالی محسوب می‌شود. در این روش آسیب به منابع طبیعی بسیار کمتر است و در حد و اندازه لایه های سطحی روکش طراحی و پیاده سازی می‌شود.

روکش چوب

تفاوت روکش و لایی چوب چیست؟

بسیاری از افراد اسم روکش چوب و لایی چوب را شنیده‌اند. عده‌ای تصور می‌کنند که این دو تنها به عنوان 2 اسم شناخته می‌شوند و در واقعیت تفاوتی ندارند. اما لازم است بدانید که تفاوت اصلی بین روکش و لایی چوب در ضخامت و کاربردهای آنها است. همانطور که اشاره شد، لایی چوب دارای ضخامت حدود 2 میلیمتر است و برای کاور کردن صفحات چوب یا MDF استفاده می‌شود. این لایه نسبتاً نازک باعث می‌شود که سطح تولیدات چوبی هموارتر باشد و با بافت چوبی تر و طبیعی‌تری ایجاد شود.

از طرفی، روکش چوب معمولاً دارای ضخامت بیشتری است و برای تزیین و محافظت از سطوح چوبی استفاده می‌شود. این روکش می‌تواند از چوب طبیعی یا مصنوعی تهیه شده باشد و به دلیل ضخامت بیشتر، امکان پوست زنی و فرایندهای دیگر راحت‌تری را فراهم می‌کند. همچنین، از آنجایی که روکش دارای ضخامت بیشتری نسبت به لایی چوب است، مقاومت بیشتری در برابر آب و رطوبت دارد.

رستا چوب نوین تولید کننده انواع فینگر جوینت ، ورق تمام چوب مانند چوب ضد آب و نیز  ترموود ، پلی وود و پلای وود است. برای خرید هر کدام از محصولات ما می توانید با ما در تماس باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *