سنباده کاری فینگر جوینت

سنباده کاری فینگر جوینت

ورق‌های فینگر جوینت از موارد پر مصرف چوب در دنیای امروز هستند. فینگر جوینت نوعی روش ایجاد اتصال طولی بین دو قطعه چوب جامد یا کامپوزیت چوبی است. فینگر جوینت به معنای اتصال انگشتی بوده که برای تولید اجزای چوبی استفاده می‌شود تا استحکام افزایش یابد و اتصالات از قطعات کوتاه به یک رشته چوب بی‌نهایت بلند تبدیل شود. سنباده کاری فینگر جوینت یکی از اقدامات مهم بوده که اهمیت بسیار زیادی دارد. در این مقاله با چگونگی سنباده کاری، روش و مراحل آن آشنا خواهیم شد.

فینگر جوینت

در فینگر جوینت قطعات کوچک چوب پرس شده در یکدیگر شانه می‌شوند که به صورت مرتب و منظم با ماشین‌آلات‌های صنعتی پیشرفته چسبانده می‌شوند. مراحل فینگر جوینت عبارتند از:

آماده سازی اولیه و بررسی قطعات چوبی

ابتدا تکه‌های چوب‌ در کور‌های مخصوص خشک می‌شوند تا رطوبت آن کاهش ‌یابد. سپس تکه چوب‌ها از نظر ایرادات فیزیکی بررسی شده و هر قطعه چوبی که گره خوردگی، شکستگی، سوراخ، ترک، باختگی و غیره داشته باشد از دور خارج خواهد شد. در مرحله بعد عرض و ضخامت قطعات به یک اندازه مشخص و ثابت تنظیم می‌شوند و بلوک‌های چوبی با توجه به رنگ تقسیم‌بندی خواهند شد. قسمت پشت و روی بلوک با ایجاد خط بر روی چوب مشخص می‌شود تا با توجه به پشت و روی کار، اتصال ایجاد شود.

 

ایجاد اتصال فینگر جوینت

ایجاد اتصال برای قسمت ابتدا و انتهایی قطعات چوبی با استفاده از دستگاه اتصال فینگر جوینت انجام می‌شود. این دستگاه‌ها در انواع دستی، نیمه اتوماتیک و اتوماتیک در بازار موجود هستند. تیغه‌های مخصوص بر روی دستگاه‌ اتصال فینگر جوینت نصب شده است تا فرایند اتصال زنی سریع و با دقت انجام شود.

مرحله چسب زنی در زمان سنباده کاری فینگر جوینت

اجرای چسب روی قطعات چوبی در کارگاه‌های کوچک به صورت دستی با استفاده از قلم مو و چسب، قسمت‌های فینگر جوینت شده چسب کاری می‌شود و در شرکت‌های بزرگ تولیدی با استفاده از دستگاه‌های چسب زن به روش اتوماتیک انجام می‌شود. چسب کاری تمیز اهمیت زیادی دارد تا هیچ قطعه‌ای بدون چسب و نامرتب به هم متصل نشود.

مرحله پرس کاری

پس از اتمام مرحله چسب کاری، قطعات در طول مورد نظر به یکدیگر متصل می‌شوند و پرس کاری در طول کار با استفاده از دستگاه‌های پرس مخصوص انجام می‌شود.

مرحله رنده کاری پروفیل‌ها

پس از اتمام پرس با تشکیل پروفیل چوبی، از قسمت لبه (نر) پروفیل رنده می‌شوند تا سطح صاف و یکنواخت ایجاد شود و پروفیل‌ها آماده پرس در کنار یکدیگر شوند.  

مرحله پرس پروفیل‌های فینگر جوینت

در این مرحله قسمت پشت و روی پروفیل‌ها از قسمت نر چسب‌کاری خواهند شد. پروفیل‌ها در تعداد مورد نظر در کنار هم چیده شده و با استفاده از دستگاه پرس به هم فشرده می‌شوند تا صفحه صاف و یکنواخت به وجود آید.

مرحله فینیشینگ پنل فینگر جوینت

با استفاده از دستگاه‌های سنباده زن صنعتی ورق‌های به دست آمده سنباده کاری شده تا سطح رویه آن‌ها تمیز و یکنواخت شود.

سنباده کاری چوب فینگر جوینت

سنباده از مواد طبیعی و یا مصنوعی تشکیل شده که جهت ساییدن و پرداخت به کار می‌رود. هدف از سنباده کاری از بین بردن خط و خش‌ها، پستی و بلندی‌های موجود بر سطح چوب بوده که ناشی از فرآوری با دستگاه‌‌های نجاری است. اولین مرحله در جلا زدن و پرداخت چوب، سنباده کاری چوب است که به صورت دستی و ماشینی انجام می‌شود.

روش سنباده کاری فینگر جوینت

روش سنباده کاری فینگر جوینت

انواع سنباده‌ها در بازار موجود است که هر کدام مزیت و ویژگی خاص خود را دارند. در صنعت چوب بیشتر از سنباده‌های پشت پارچه‌ای استفاده می‌شود که جنس ورق آن از کاغذ است. سنباده پارچه‌‌ای دوام بالایی دارد و می‌توان از آن در دستگاه‌‌های مختلف سنباده کشی مانند سنباده دیسکی، لرزان، سنباده تانکی و … استفاده کرد. در سنباده کاری فینگر جوینت از دانه‌ های ساینده و خورنده‌ که با چسب‌ مخصوص مخلوط شده استفاده می‌شود که بر روی صفحات کاغذی و پارچه‌ ای چسبانده می‌‌شوند.

انواع سنباده زنی چوب فینگر جوینت

انواع سنباده چوب فینگر جوینت

فرآیند سنباده زدن چوب بعد از برش، قبل از رنگ‌ آمیزی و بین لایه‌‌های رنگ انجام می‌شود. با توجه به استفاده از انواع چوب در ساخت فینگر جوینت، استفاده از سنباده نامناسب آسیب‌های جبران‌ ناپذیری را به چوب وارد می‌‌کند. سنباده‌هایی که روی آن‌ها دانه‌های زیادی وجود دارد، نرم هستند اما اگر تعداد دانه‌ها کمتر و اندازه آن‌ها بزرگ‌تر باشد، خشن‌ خواهد بود.

در ابزار فروشی‌ها انواع سنباده موجود است که درجات متنوعی دارند و از آن‌ها در فرایند سنباده کاری فینگر جوینت استفاده می‌شود، از جمله:

  1. سنباده دستی: سنباده کاری فینگر جوینت به روش دستی، برای پروژه‌های کوچک و جزئی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  2. سنباده  اسفنجی: سنباده‌های اسفنجی با ذراتی پوشانده شده‌اند که سایشی بوده و با حرکت دادن آن روی سطوح غیر صاف و لبه‌های گرد چوبی می‌توان قطعه کار را سنباده زد.
  3. سنباده مشتی لرزان: سنباده مشتی لرزان به اندازه یک مشت دست بوده که با یک دست می‌توان با آن کار کرد.
  4. سنباده گرد لرزان: سنباده گرد لرزان، کفی دایره‌ای داشته که با سرعت کم، صفحه سنباده را به گردش در می‌آورد.
  5. سنباده نواری: سنباده‌های نواری یا تسمه‌ای دارای یک کمربند سنباده بوده که حول دو محور استوانه‌ای به گردش در می‌آید.
  6. سنباده تخت لرزان: سنباده تخت لرزان یا صفحه‌ای در صفحه زیرین ماشین سنباده زنی قرار می‌گیرد تا با ایجاد حرکات رفت و برگشتی و ارتعاشات دوار، فرایند سنباده زنی از سطح چوب را انجام دهد.
  7. سنباده خطی: سنباده‌های خطی روی خط صاف حرکت می‌کنند و برای سنباده زدن لبه چوب مناسب هستند.
  8. سنباده رومیزی: سنباده کاری فینگر جوینت می‌تواند با استفاده از دستگاه سنباده رومیزی انجام شود که در نمونه‌های کارگاهی کوچک و بزرگ قابل تهیه است.‌

مطالعه بیشتر: روش ساخت مرحله به مرحله فینگر جوینت

رستا چوب نوین

فینگر جوینت رستا چوب نوین مفتخر است با پانل‌های پرداخت نهایی و سنباده زنی شده نیازهای مشتریان را با کیفیت بالا و قیمت مناسب برطرف کند. سنباده کاری فینگر جوینت از صفر تا صد در کارگاه رستا چوب نوین توسط نیروهای متخصص و با استفاده از دستگاه‌های مدرن و پیشرفته انجام می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر از طریق راه‌های ارتباطی موجود در سایت اقدام نمایید

ضمن اینکه ما در رستا چوب نوین به غیر از تولید انواع فینگر جوینت، تولید انواع چوب ضد آب، انجام کارهایی مانند سنباده کاری فینگر جوینت و برش فینگر جوینت را نیز بر عهده دارد. شما می توانید برای دریافت مشاوره با ما تماس بگیرید. دایرکت اینستاگرام ما نیز آماده پاسخگویی به شماست.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *