در سال های اخیر قطع بی رویه درختان سبب وارد آمدن آسیب های جبران ناپذیری به طبیعت و موجب اعمال قانون های سخت گیرانه برای ممانعت از این کار شده است. از این رو تولید کنندگان با استفاده از تکنولوژی های جدید متریالی با کیفیت و کاربردی برای استفاده در صنایع گوناگون تولید کرده اند. یکی از پرطرف دارترین متریال های تولید شده در سال های اخیر که کمک بسیاری به حفظ محیط زیست نموده است، چوب پلاست یا چوب پلاستیک می باشد. اصلی ترین اجزای تشکیل دهنده چوب پلاستیک، گرانول چوب یا پودر چوب است. در این مقاله از رستا چوب جنبه های مختلف متریال چوب پلاست را مورد بررسی قرار می دهیم. با ما همراه باشید.
چوب پلاستیک چیست؟
قبل از هر چیزی بهتر با ارائه یک توضیح جامع و کامل شما را با چوب پلاست آشنا کنیم. چوب پلاستیک یکی از متریال های مدرن کامپوزیتی بوده که از ترکیب مقدار مشخصی از گرانول چوب یا پودر چوب با مواد پلیمری تولید می شود. تولید کنندگان چوب پلاست را در ابعاد و قالب های مختلف با روش با تکنیک اکستروژن تولید می کنند. چوب پلاست محصولی ترکیبی بوده که هر بخش از آن به شرح زیر است.
قسمت چوب: این بخش از چوب پلاست از خاک اره، پودر چوب و موادی از این قبیل می باشد.
بخش ترموپلاستیک: در این بخش از چوب پلاست از مواد پلاستیکی نو و بازیافتی استفاده شده که متداول ترین آن ها پلی اتیلن است.
مواد افزودنی: این بخش از چوب پلاست شامل رنگ، فوم کننده، تثبیت کننده و روان کننده بوده که منجر به تولید پنل های چوب پلاست می شود.
این مطلب را نیز بخوانید: تفاوت چوب روس و نراد
چوب پلاست محصولی سازگار با طبیعت
چوب پلاست به عنوان متریالی نوین که با محیط زیست نیز سازگاری دارد بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این محصول از پسماندهای قابل بازیافت، پسماندها و دور ریزهای چوب، ضایعات و پسمان کشاورزی و پلاستیکی تولید می شود. تمامی مواد تشکیل دهنده چوب پلاست جزو پسماندهای صنایع مختلف بوده که مجددا به چرخه تولید و مصرف بازگردانده می شود. در طی فرآیند تولید چوب پلاست هیچ مواد و ضایعاتی باقی نمانده که همین ویژگی نیز آن را به متریالی طبیعت دوست تبدیل کرده است.
ایا چوب پلاست رنگ پذیری دارد؟
متریال چوب پلاست بر خلاف سایر محصولات و متریال چوبی مانند پلای وود، ام دی اف و اچ پی ال نیازی به روکش یا رنگ کردن برای بالا بردن مقاومت ندارد. سطح چوب پلاست به دلیل ترکیبات پلیمری مقاومت خوبی داشته و به سادگی آسیب نمی بیند. این ویژگی چوب پلاست موجب صرفه جویی در زمان، نیروی انسانی و متریال مورد استفاده خواهد شد.
آیا چوب پلاست در برابر حرارت مقاوم است؟
سوالات بسیاری در مورد خطرات چوب پلاست در برابر حریق و حرارت بالا مطرح است. دلیل نگرانی بسیاری استفاده از مواد پلیمری و پلاستیکی و تمایل ذاتی آن ها به شعله ور شدن است. باید بگوئیم که در رابطه با چوب پلاست اصلا نباید نگرانی بابت حریق داشته باشید. چوب پلاستیک به خودی خود ضد حریق نبوده اما مواد افزودنی به این متریال آن را به محصولی با کیفیت و مقاوم در برابر حرارت تبدیل نموده است.
این مطلب را نیز بخوانید: شمش چوب
آشنایی با مزایای چوب پلاستیک
چوب پلاستیک به عنوان متریالی طبیعت دوست ویژگی هایی منحصر به فرد داشته که همین ویژگی ها موجب پرکاربرد بودن آن و پیدا کردن جایگاه مناسب در بسیاری از صنایع شده است. در ادامه مزیت های چوب پلاست را برای شما شرح می دهیم.
- جلوگیری از قطع درختان و حفظ محیط زیست
- مقاوم در برابر قارچ
- مقرون به صرفه بودن به دلیل صرفه جویی در مواد اولیه
- متریالی زیبا و کاربردی
- مقاومت بسیار عالی در برابر رطوبت
- مقاوم در برابر ضربه و اسیب
- استحکام بالا در برابر فشار و ترک خوردگی
- عدم پوسیدگی بر اثر خوردگی موریانه و حشرات موذی
- محصولی قابل بازیافت و دارای قابلیت بازیابی در چرخه تولید
- قابل شستشو با مواد شوینده معمولی و شیمیایی
- مقاومت در برابر مواد اسیدی و تخریب کننده
- عایق صوتی و حرارت
- آنتی باکتریال بودن
- سطح مقاوم در برابر خط و خش
- مقاومت بسیار بالا در برابر حرارت و ضد حریق بودن
- مقاوم در برابر اشعه یو وی
- مقاوم در برابر شرایط مختلف جوی
- عدم نیاز به روکش یا پوشش رنگی
- دارای عمر مفید طولانی
- متریالی انعطاف پذیر
این مطلب را نیز بخوانید: ضد آب کردن چوب
مهم ترین نکته ای که باید به آن توجه نمود عدم توجه عده ای از تولید کنندگان نسبت به استانداردهای کیفی این محصول است. بهتر است برای خرید محصولی با کیفیت به سراغ مجموعه های شناخته شده و با اصالت بروید تا نگرانی بابت رعایت استانداردهای تولیدی نداشته باشید.
چوب پلاست متریالی ضد آب
همان طور که در ابتدای این مطلب توضیح دادیم این محصول از پسماندهای چوب و مواد پلیمری تولید می شود. فرآیند تولید و مواد افزودنی و همچنین مواد پلیمری موجود در چوب پلاست آن را به متریالی مقاوم در برابر رطوبت تبدیل کرده است. هنگام استفاده از این محصول در محیط های مرطوب و نمدار دیگر نگرانی از بابت باد کردن و جذب رطوبت وجود ندارد.
معایب چوب پلاست
تمامی محصولات و متریال مورد استفاده در صنایع مختلف در کنار مزیت های فوق العاده ممکن است معایبی نیز داشته باشند. چوب پلاست نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد. چوب پلاست در صورت تولید با مواد نامرغوب و بی توجهی نسبت به استاندارهای تولیدی می تواند در برابر حرارت آسیب پذیر باشد.
چوب پلاستیک چه کاربردهایی دارد؟
خواص و ویژگی های چوب پلاس آن را به متریالی پرکاربرد با مزایای بسیار تبدیل کرده است. امروزه چوب پلاست در اکثر صنایع کاربرد داشته و هر روزه بر تعداد مصرف کنندگان آن افزوده می شود.
از میان کاربردهای متنوع چوب پلاست می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- ساخت مصنوعات مختلفی چون گلدان و نیمکت: ویژگی های فوق العاده چوب پلاست آن را به متریالی محبوب برای ساخت گلدان و نیمکت های مورد استفاده در فضاهای باز تبدیل نموده است.
- کفپوش های تولید شده با چوب پلاست: متداول ترین محصولات تولید شده با چوب پلاست کف پوش های مقاوم هستند. از کف پوش های چوب پلاست در طراحی های مدرن و محیط های پر تردد بسیار استفاده می شود. کف پوش های چوب پلاست بعد از مدتی شفافیت اولیه خود را از دست داده که با استفاده از مواد شوینده به راحتی می توان زیبایی اولیه محصول را بازگرداند.
- تولید دیوارپوش هایی با خاصیت عایق بودن: همان طور که از نام این محصول پیداست، پوششی مناسب برای انواع دیوار بوده که در طراحی های مدرن جایگاه ویژه ای دارد. نمای چوب پلاست در اکثر فضاها قابلیت نصب و استفاده دارد. در صورت استفاده از دیوار پوش در دکوراسیون داخلی باید به هارمونی رنگ ها دقت زیادی داشته باشید. امروزه دیوار های بسیاری از اماکن مانند کافی شاپ، مراکز تجاری و رستوران ها با دیوارپوش های مقاوم چوب پلاست دیزاین و عایق شده اند.
- تولید آلاچیق: تولید کنندگان با استفاده از چوب پلاست آلاچیق هایی فوق العاده مقاوم در برابر شرایط مختلف آب و هوایی تولید می کنند. آلاچیق های تولید شده با چوب پلاست علاوه بر زیبایی دارای مقاومت بسیار بالایی نیز می باشد.
- ساخت نرده، چارچوب و پارتیشن: نرده، چارچوب و پارتیشن از اجزای مختلف دکوراسیون های داخلی هستند که تولید این محصولات با چوب پلاست، تضمین کننده کیفیت آن ها برای طولانی مدت خواهد بود. دارا بودن توامان ویژگی های چوب و پلاستیک موجب استحکام و دوام بالای محصولات تولیدی می شود.
- تولید سقف کاذب: از میان کاربردهای متنوع چوب پلاست می توان به ساخت سقف های کاذب اشاره کرد. ضد حریق بودن چوب پلاست موجب بالا رفتن امنیت اماکن نیز می شود.
- تولید لوور چوب پلاست: لوور سقفی یا همان سایه بان از جمله محصولات متداول تولید شده با چوب پلاست است.
این مطلب را نیز بخوانید: پانل فینگر جوینت برای ساخت کف پله
چوب پلاست چه استانداردهایی باید داشته باشد؟
برای تولید محصولی در گرید و کلاس جهانی باید از یک سری دستور العمل ها پیروی و تبعیت نمود. استانداردهای چوب پلاست شامل دو نوع بین المللی و ملی می باشد. استاندارهای بین المللی باید در سطح جهانی رعایت شود و استاندارهای ملی فقط مختص همان کشور است. استاندارهای بین المللی برای اهداف خاصی وضع می شوند. در ایران برای تولید محصولات با کیفیت و مرغوب دستورالعمل هایی تحت عنوان استاندارهای چوب پلاست وضع شده اند که پیروی از آن ها می تواند به تولید محصولی با کیفیت کمک کننده باشد. استاندارهای ملی چوب پلاست به شرح زیر هستند.
- مقاوم در برابر حرارت
- مقاوم در برابر رطوبت
- ضد قارچ بودن
- مقاوم بودن در برابر سائیدگی
- مقاومت در برابر فشار
- کنترل صافی سطح محصول
- مقاومت در برابر مواد شیمیایی و اسیدی
- مقاومت در برابر خوردگی و پوسیدگی در اثر حشرات موذی
- عدم تغییر شکل در شرایط جوی مختلف
- کنترل دانسیته
مهمترین محصول تولیدی رستا چوب نوین فینگر جوینت است که شما می توانید برای مشاوره و خرید در این مورد نیز با ما در تماس باشید.
بدون دیدگاه