چوب

شناخت انواع چوب، به شما کمک می‌کند تا درک صحیحی از هرکدام کسب کنید. به همین دلیل لازم است تا رایج‌ترین و محبوب‌ترین نوع چوب را بشناسید. چوب بلوط یکی از بهترین گزینه‌هایی است که می‌توانید در صنایع مختلف از آن استفاده کنید و لذت ببرید. چوب بلوط با ویژگی‌های مختلف، می‌تواند به عنوان یک گزینه مطلوب در حوزه چوب و سازه‌های چوبی مورد توجه قرار گیرد. در این مقاله از رستا چوب، هر چیزی که باید از این چوب بدانید را مرور می‌کنیم. ویژگی‌های چوب بلوط و کاربردهای آن را مرور می‌کنیم تا بتوانید دست به انتخاب هوشندانه‌ای بزنید.

چوب بلوط

چوب بلوط چیست؟

این چوب، یکی از کاربردی‌ترین انواع چوب است که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. جنس این نوع چوب بسیار مستحکم است.  این چوب از درخت بلوط حاصل می‌شود. درخت بلوط به عنوان یکی از درختان جنگلی مهم در نیمکره شمالی است. چوب بلوط به عنوان یکی از چوب‌های سخت و سنگین شناخته می‌شود که چگالی بسیار بالایی دارد. این نوع چوب‌ها برای مصارف مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. به دلیل سختی و مقاومت بالای چوب بلوط، از این چوب برای ساخت مبلمان، پارکت، درب و پنجره، میز، صندلی و دیگر صنایع و لوازم استفاده می‌شود. شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید، این چوب معمولا در ساخت لوازم هنری و صنایع دستی به شدت پر کاربرد است.

این مطلب را نیز بخوانید: چوب پولکا روسی

چوب بلوط

رنگ چوب بلوط

همان‌طور که می‌دانید، چوب بلوط در رنگ های مختلفی وجود دارد. این چوب دارای رنگ طبیعی خاصی است که طیفی مابین رنگ قهوه‌ای تا قهوه‌ای تیره را به خودش اختصاص می‌دهد. این چوب گاهی رگه‌هایی از طیف بنفش را نشان می‌دهد.  وجود گره های تیره و روشن که طبیعت چوب را نمایان می‌کند، زیبایی بصری آن را افزایش داده و می‌تواند به بهترین شکل زیبایی بصری اثر هنری را نمایان کند.  استفاده از روغن های مخصوص چوب، می‌تواند جلوه دیگری به این نقش و نگارهای طبیعی ببخشد. با پوشش‌دهی یا رنگ‌آمیزی، اصولی، این چوب رنگ و رخی بین قهوه‌ای تا زرد کم رنگ را نمایش می‌دهد.

چوب بلوط

از ویژگی‌های چوب بلوط بدانید

معمولا دانستن ویژگی‌های چوب بلوط، به شما کمک می‌کند تا بدانید دقیقا با چه جزییاتی از این چوب مواجه هستید. در این بخش به بررسی ویژگی های این چوب اشاره می‌کنیم تا شناخت‌تان نسبت به این متریال افزایش پیدا کند.

  1. سختی و مقاومت: از نظر سختی و مقاومت، بررسی هر چوبی می‌تواند اطلاعات ارزشمندی را در اختیار شما قرار دهد. این چوب از چوب‌های سخت و مقاوم به شمار می‌آید. به همین دلیل استفاده از آن در صنایع مختلف به شدت رایج است.
  2. طول عمر: این چوب به دلیل مقاومت بالا در برابر فشار و سایش، طول عمر طولانی دارد و در محیط‌های پر استفاده مانند مبلمان و کفپوش‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. به همین دلیل استفاده از این چوب در ساخت اکسسوری ها و جزییات لوکس دکوراسیون داخلی، بسیار رایج است.
  3. جذابیت ظاهری: این چوب دارای طراحی جذابی است. شما می‌توانید بافت جذابی را از این چوب تجربه کنید. یادتان باشد که الگوی بافت سطح این چوب، می‌تواند به زیباتر شدن محصول کمک زیادی کند.
  4. قابلیت پردازش: از ویژگی‌های مهم این چوب، باید به قابلیت پردازش آن اشاره کرد. سختی جنس این چوب، به شما امکان می‌دهد تا بتوانید با کمک برش، حکای و تراشیدن سطح آن، ظاهری مدنظرتان را ایجاد کنید.
  5. مقاومت در برابر رطوبت: این چوب به خوبی در برابر رطوبت مقاومت دارد. همین ویژگی می‌تواند زمینه استفاده از آن در فضاهای مختلف را ایجاد کند. اما یادتان باشد که چوب تحت رطوبت و آب دچار تغییر شکل می‌شود و باید حتما از این نظر مراقبت های لازم را جدی بگیرید.
  6. تنوع طرح: زیبایی بصری و جذابیت این چوب تاحدی است که هر کدام از انواع آن، با طرح های مختلفی ارائه می‌شود. شما می‌توانید با مشاهده چوب بلوط در طرح های مختلف، زیبایی آن را تجربه کنید.

این ویژگی‌ها، به شما کمک می‌کنند تا بتوانید از بین چوب انواع درخت‌ها، مناسب‌ترین گزینه را برای هدف مدنظرتان انتخاب کنید.

این مطلب را نیز بخوانید: چوب ساسنا روسی

بافت چوب بلوط چگونه است؟

شناخت بافت چوب بلوط، برای شما که قصد آشنایی دقیق‌تر با این متریال را دارید، ضروری است. این درخت به دلیل ویژگی‌های مختلفی مثل سختی، مقاومت بالا و رنگ و بافت زیبا، برای کاربردهای مختلف اولویت قرار داده می‌شود. زیبایی طرح و نقش بافت سطح این چوب، انگیزه افراد را برای استفاده از آن در ساخت لوازم و اکسسوری افزایش می‌دههد. بافت چوب بلوط شامل الگوهای مختلفی است که هرکدام باب سلیقه افراد خاصی خواهد بود. بر اساس میزان رشد و سن درخت بلوط، بافت چوب ممکن است متفاوت باشد.

به عنوان مثال، چوب بلوط جوان معمولاً دارای ترک‌ها و الگوهای مختلفی است که به دلیل رشد سریع درخت ایجاد می‌شوند. اما چوب بلوط با سن بالا، شاهد بافت متراکم‌تر و یکنواخت تری هستیم به همین دلیل باید جزییات بافت بلوط را با بررسی دقیق آن تشخیص دهید. بافت چوب بلوط علاوه بر جذابیت ظاهری، تاثیر مستقیمی بر استحکام و ویژگی‌های این متریال دارد. بافت این چوب مناسب برای استفاده در حوزه‌های مختلف است و باید با درک میزان فشار و نیازهای همان حوزه دست به انتخاب بزنید.

چوب بلوط

کاربرد چوب بلوط چیست؟

چوب بلوط به دلیل ویژگی‌های طبیعی، در حوزه‌های مختلفی استفاده می‌شود. درک کاربردهای مختلف این چوب به شما کمک می‌کند تا بتوانید هوشمندانه تر دست به انتخاب بزنید و بهترین گزینه را متناسب با اهداف‌تان برگزینید. برای مثال از چوب بلوط در ساخت مبلمان استفاده می‌شود. این چوب به دلیل ساختاری مستحکم می‌تواند در ساخت انواع سرویس خواب، کنسول، میز ناهارخوری و … استفاده شود. ظاهر طبیعی و زیبای این چوب هر چیزی که برای طراحی اصولی نیاز دارید را در اختیارتان قرار می‌دهد.

از سوی دیگر، مقاومت بالای چوب بلوط موجب شده است تا استفاده از آن به عنوان کفپوش‌های طبیعی، رایج باشد. چوب بلوط می‌تواند به عنوان یک کفپوش طبیعی در هر فضایی اجرا شود و بهترین اثربخشی را به همراه داشته باشد. ایجاد قابلیت‌هایی مثل ضد خش بودن به کمک رویه‌های خاص و مواد شیمیایی مناسب امکان‌پذیر است.

ساخت کابینت های لوکس با این نوع چوب، ایده جذابی است که در ساختمان های گران قیمت از آن استفاده می‌شود. در برخی موارد دیگر برای اقتصادی شدن چنین ایده‌ای، تنها درب کابینت‌ها را از جنس چوب بلوط اجرا می‌کنند تا ساختاری فوق العاده شیک با هزینه مناسب‌تری اجرا شود. استفاده از چوب بلوط برای اجرای انواع درب نیز ایده جذابی است. درب‌هایی از این جنس با طرح و نقش زیبا می‌توانند محیط زندگی شما را متحول کنند و ارزش افزوده قابل توجهی برای آن ایجاد نمایند. از طرف دیگر، ساخت پنل‌های دیواری، رویه‌های خاص برای ایجاد دیواری فاخر در کنار پارشین های شیک، ایده بسیار دلپذیری است که با کمک چوب بلوط قابل اجرا است.

این مطلب را نیز بخوانید: چوب نرم

یکی دیگر از استفاده‌های رایج چوب بلوط، دیزاین معماری داخلی است. چوب بلوط می‌تواند در نازک کاری با تلفیق سایر المان ها استفاده شود و فضایی بی نظیر را اجرا کند. اجرای خراطی‌های خاص، منبت و طرح‌های تلفیقی، به بهترین شکل ممکن می‌تواند جذابیت بصری فضا را چند برابر کند. مقاومت بالای این چوب تاحدی است که برای ساخت لنج و عرشه کشتی، از آن استفاده می‌شود.  برخی بشکه‌ها از جنس چوب بلوط تهیه می‌شوند و مقاومت بالایی در نگهداری دارند. ظروف چوبی با انواع اکسسوری، حاصل طراحی و اجرا به وسیله چوب بلوط است.

رستا چوب نوین تولید کننده انواع فینگر جوینت ، ورق تمام چوب مانند چوب ضد آب و نیز  ترموود ، پلی وود و پلای وود است. برای خرید هر کدام از محصولات ما می توانید با ما در تماس باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *