در این مطلب می خواهیم در زمینه ی تفاوت ام دی اف با فینگر جوینت اطلاعاتی در اختیار شما عزیزان قرار بدهیم.چوب یکی از عنصرهای مهم در طراحی دکوراسیون داخلی می باشد که به دلیل داشتن ویژگی های ممتاز می توان آن را به شکل های مختلفی مورد استفاده قرار داد. چوب هایی که برای ساخت وسایل مورد استفاده قرار می گیرند به دو گروه صفحات چوب طبیعی و مصنوعی تقسیم می شوند.
به عنوان مثال ام دی اف جزو دسته چوب های مصنوعی است و فینگر جویت جزو دسته چوب های طبیعی. آیا تفاوت ام دی اف با فینگر جوینت را می دانید؟ ما به بررسی این دو چوب می پردازیم و تمامی ویژگی های آن ها را با یکدیگر مقایسه می کنیم.
معرفی فینگر جوینت و ام دی اف
قبل از اینکه بخواهیم به تفاوت ام دی اف با فینگر جوینت بپردازیم بهتر است کمی بیشتر با این دو نوع چوب آشنا شویم.
فینگر جوینت:
فینگر جوینت ورق یک لایه ای است که از اتصال تکه چوب های طبیعی ساخته می شود. دلیل نامگذاری این نوع ورق های چوبی استفاده از اتصال انگشتی برای کنار هم قرار دادن تکه های کوچک چوب و تشکیل صفحات بزرگ می باشد. فینگر جوینت تماما از چوب ساخته می شود و جزو دسته بندی چوب های طبیعی قرار دارد. با استفاده از سیستم فینگر جوینت می توان تمامی تکه های چوب پرتی را مورد استفاده قرار داد و با استفاده از چوب های کوچک ورق های بزرگ و ارزشمندی ساخت که کاربردهای زیادی دارند.
ام دی اف:
صفحات ام دی اف (MDF)به معنی تخته فیبر با دانسیته متوسط می باشد. برای ساخت صفحات ام دی اف خرده های چوب نرم و سخت را با مواد شیمیایی مانند واکس، موم، رزین و چسب مخلوط کرده و تحت فشار و حرارت پرس می کنند. ورق های ام دی اف جزو چوب های مصنوعی به حساب می آیند و برای ساخت آن ها باید از گرما و فشار بالایی استفاده کرد. ام دی اف را با یک لایه روکش طبیعی و مصنوعی پوشش می دهند تا مورد استفاده قرار بگیرد. استفاده از روکش باعث زیبایی و دوام این صفحات چوبی می شود.
تفاوت ام دی اف با فینگر جوینت از نظر جنس
همانطور که اشاره شد صفحات ام دی اف از پرس خرده های چوب با مواد شیمیایی ساخته می شوند این در حالی است که ورق های فینگر جوینت از اتصال انگشتی تکه چوب های طبیعی ساخته می شوند. پنل های فینگر جوینت جزو دسته بندی چوب های طبیعی قرار دارند و تمام ویژگی های یک چوب طبیعی را در خود جای می دهند.
برای ساخت پنل های چوبی فینگر جوینت از چوب گونه های درختی راش، گردو، بلوط، ایرکو، کاج، آکاسیا و… استفاده می شود. گاهی تولید کنندگان برای بهبود ویژگی ورق های فینگر جوینت از ترکیب چند گونه درختی استفاده می کنند. این در حالی است که برای ساخت ام دی اف از ترکیب خمیر چوب با مواد شیمیایی خطرناکی مانند فرمالدهید استفاده می شود که برای سلامت انسان مضر می باشد.
اگر به دنبال چوبی طبیعی هستید که سلامت شما و محیط زیست را تضمین کند حتما از ورق های فینگر جوینت انتخاب کنید.
تفاوت ام دی اف با فینگر جوینت در کاربرد
چوب های مختلف به دلیل ویژگی های منحصر به فردی که دارند در صنایع مختلف و برای ساخت وسایل متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرند در این قسمت کاربرد چوب ام دی اف و فینگر جوینت را بررسی می کنیم:
کاربرد ام دی اف:
- ساخت انواع کابینت
- ساخت انواع میز و صندلی ناهار خوری و غذاخوری
- ساخت میز و صندلی اداری
- ساخت سرویس خواب
- شلف و قفسه
- انواع کمدهای دیواری و بوفه
- استفاده در صنایع مبلمان
کاربرد فینگر جوینت:
- ساخت انواع کابینت
- انواع پارکت، کفپوش و دیوارپوش
- انواع درب و پنجره چوبی
- انواع پله چوبی
- ساخت میز و صندلی های غذاخوری
- ساخت انواع مبلمان و میز
- انواع کمد و کمد دیواری
- ظروف دکوری وآنتیک
- استفاده در صنعت منبت کاری
مقایسه MDF با فینگر جوینت
همانطور که مشاهده می کنید کاربرد صفحات فینگر جوینت خیلی بیشتر از صفحات ام دی اف می باشد. از پنل های فینگر جوینت می توان برای پوشش دیوار و کف خانه استفاده کرد. همچنین به دلیل ارزشمندی و طبیعی بودن ورق های فیتگر جوینت از آن در ساخت ظروف دکوری و منبت کاری نیز استفاده می شود. تفاوت ام دی اف با فینگر جوینت از لحاظ کاربردی به قابلیت آن ها برای استفاده در کارهای ظریف و هنری بر می گردد.
تفاوت ام دی اف با فینگر جوینت در مزایای آن ها
استفاده از چوب های MDF و فینگر جوینت مزایایی را دارد که باعث می شود طرفداران خود را داشته باشند. در ادامه برخی از مزیت های استفاده از این دو نوع چوب را بیان می کنیم:
مزیت های استفاده از MDF:
- مقاومت بالا در برابر حشرات و آفات
- مقاوم در برابر فشار و بار سنگین
- قابلیت مکانیکی بالا از جمله ابزار خوری و سنباده زنی
- ساخت در ابعاد بزرگتر و متنوع تر
- قابلیت شکل پذیری
- مقاوم در برابر رطوبت
- مقاوم در برابر حرارت و اشتعال
- صفحاتی همگن، صاف و متراکم بدون داشتن گره و رگه
- تنوع وزنی مختلف برای کاربردهای متفاوت
- قابلیت تفکیک و حمل آسان
- مقاوم در برابر نور خورشید و عدم تغییر رنگ
- قیمت مناسب
مزیت های استفاده از فینگر جوینت
- طبیعی و دارای زیبایی فوق العاده
- دوام و مقاومت بالا
- ضربه پذیری بالا
- بهداشتی بودن صفحات و حفظ سلامت انسان
- پایداری بالای صفحات
- مقاومت بالا در برابر رطوبت
- مراقبت آسان
استفاده از ورق های ام دی اف مزیت های گوناگونی دارد. از اصلی ترین تفاوت ام دی اف با فینگر جوینت می توان به قیمت مناسب و مقاومت MDF در برابر عوامل آسیب زننده اشاره کرد. اگر به دنبال چوب های مقرون به صرفه و کاربردی هستید از ام دی اف استفاده کنید همچنین برای افزایش زیبایی آن می توانید از روکش های طبیعی یا مصنوعی کمک بگیرید.
تفاوت ام دی اف با فینگر جوینت در معایب
برای درک درست تفاوت ام دی اف با فینگر جوینت لازم است علاوه بر بررسی کاربرد و مزیت هایشان به معایب این دو نوع چوب نیز بپردازیم. با توجه به مزایا و معایب این دو نوع چوب و اولویت های شما برای خرید یک محصول می توانید هر کدام از این دو جنس را انتخاب کنید.
معایب ام دی اف:
- مضر بودن این چوب ها به دلیل استفاده از مواد شیمیایی در ساخت آن
- شل شدن بافت صفحات ام دی اف پس از گذشت زمان
- باد کردن چوب به دلیل قرار گیری مداوم و بیش از حد در برابر رطوبت ( مانند اطراف سینک ظرفشویی)
- طبیعی نبودن
معایب فینگر جوینت
- گران بودن
- محدودیت در تولید و ابعاد بزرگتر
- مقاومت پایین در برابر حرارت و احتراق
- مقاومت پایین در برابر حشرات و قارچ ها
- تغییر رنگ به دلیل قرار گیری در برابر نور خورشید
خرید انواع چوب مصنوعی و طبیعی
اگر به دنبال خرید انواع چوب مصنوعی مانند ام دی اف و یا چوب های طبیعی مانند فینگر جوینت هستید می توانید آن را از مجموعه تولیدی رستا چوب با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت تهیه کنید. این مجموعه تولید کننده انواع چوب های مصنوعی و طبیعی مورد استفاده در صنایع مختلف چوبی می باشد. برای اطلاع از تنوع چوبی موجود و قیمت محصولات به سایت رستا چوب نوین مراجعه کنید و به راحتی از منزل محصول خود را سفارش دهید.
انواع فینگر جوینت که در مجموعه رستا چوب نوین تولید می شود:
بدون دیدگاه