چوب مصنوعی
بسیاری از وسایلی که در اطراف خود میبینیم از چوب ساخته شدهاند اما همه آنها چوب طبیعی نیستند. چوب مصنوعی یک محصول دست ساز بوده که کاربردهای فراوانی دارد که از آن در موارد مختلف مانند صنعت ساختمان، دکوراسیون منزل و … استفاده میشود. چوبهای مصنوعی با وجود مصنوعی بودن رفتاری بسیار شبیه به چوب دارند که جایگزین بسیاری از قطعات چوبی در صنعت چوب محسوب میشوند.
چوب مصنوعی چیست؟
چوب مصنوعی از بازیافت و ترکیب مواد پلاستیکی، کاغذ و خرده چوب ساخته شده است که جایگزین چوب طبیعی به شمار میرود. چوبهای مصنوعی نسبت به چوب طبیعی استحکام بیشتر و قیمت مناسبتری دارند که از آنها در برخی مصارف استفاده میشود. استحکام چوبهای مصنوعی به اندازه فلزات نیست اما به دلیل داشتن خصوصیات منحصر به فرد در بعضی مواقع نسبت به فلزات برتری دارند. چوبهای مصنوعی در قرن نوزدهم معرفی شدند که شیوه نجاری و کار با چوب را متحول کردند.
انواع چوب مصنوعی
پلی وود
پلی وودیکی از انواع چوب مصنوعی بوده که با نام تخته سه لا شناخته میشود و از چند لایه چوب نازک ساخته شده است. در ترکیب پلی وود از چوب و ترمو پلاستیک استفاده میشود. بامبو، پوسته بادام زمینی و کاه از موادی هستند که در حرارت بالا همراه با رزین به چوب پلی وود اضافه میشوند تا مقاومت آن در برابر کپک، دما و رطوبت افزایش یابد. لایههای چوبی موجود در پلی وود از طریق فشار و حرارت بر روی یکدیگر فشرده و پرس میشوند که به استحکام هرچه بیشتر چوب کمک میکنند.
در چوب مصنوعی پلی وود پیچاندن و کشش به راحتی امکان پذیر بوده و در رنگهای مختلفی وجود دارند. در ساخت بسیاری از محصولات صنعتی مانند انواع دکوراسیون، مبلمان اداری و منزل از چوب مصنوعی پلی وود استفاده میشود.
ام دی اف
ام دی اف یکی از پرطرفدارترین اشکال چوب مصنوعی بوده که از آن در طراحی داخلی ساختمان و مبلمان استفاده میشود. ام دی اف، فیبر فشرده با چگالی متوسط بوده که از ضایعات چوب آغشته به رزین در دمای بالا ساخته شده است. ام دی اف را میتوان روکش کرد و در آن از انواع طرح و رنگها استفاده کرد.
از چوب مصنوعی ام دی اف در بسیاری از تجهیزات داخلی ساختمان مانند درب و کابینتهای آشپزخانه استفاده میشود. مقاومت پذیری چوب ام دی اف در برابر آب، گرما و رطوبت بسیار بالا است و قیمت نسبتا مناسبی در میان فراوردههای چوبی دارد.
اچ دی اف
اچ دی اف از نظر ظاهری شبیه ام دی اف بوده ولی چگالی بالاتری دارد که مقاومت آن را نیز بالاتر برده است. دلیل سختی و مقاومت پذیری بالای HDF استفاده از رزینهای صنعتی با کیفیت است. چوب مصنوعی اچ دی اف به دلیل سختی بالا در نماهای داخلی ساختمان مانند کفپوشها یا تزئینات داخلی اتومبیل و صنایع الکترونیک کاربرد دارد.
نئوپان
نوع دیگری از چوبهای مصنوعی، نئوپان نام دارد. نئوپان از خرده با چوب چگالی پایین ساخته شده است که در آن رزین و خرده چوبها در حرارت بالا تحت فشار قرار میگیرند. از چوب مصنوعی نئوپان میتوان بدون روکش استفاده کرد که گاهی از چوب طبیعی به عنوان روکش در آن استفاده میشود. اگر نئوپان همراه با روکش باشد میتوان آن را در ساخت میز، کمد و کتابخانه استفاده کرد.
کامپوزیت
گاهی به محصولات چوب مصنوعی، محصولات کامپوزیتی گفته میشود که ممکن است حاوی فرآوردههای چوبی بوده و از روکشهای پلاستیک، وینیل یا آلومینیوم ساخته شده باشند. چوب کامپوزیت در سه رنگ قهوهای، سبز یا برنزه موجود است که از آن در ساخت در و پنجره، گلدان، میز و صندلی، آلاچیق، پرگولا و کفپوش روفگاردن استفاده میشود.
مطالعه بیشتر: چوب ضد آب
روش تولید چوب مصنوعی
چوب مصنوعی از هر نوعی که باشد در دو شکل پروفیل و ورق تولید میشود. ابتدا مواد اولیه جمع آوری و با یکدیگر مخلوط میشوند تا کاغذهای بازیافتی به شکل خمیر، ضایعات پلاستیکی به شکل مذاب و چوبها به شکل خرده چوب در آیند؛ سپس مواد تحت فشار با یکدیگر مخلوط میشوند.
برای تولید پروفیل، با اکسترود کردن مواد حاصل (تبدیل مواد خام پلاستیک جامد به مایع غلیظ مذاب و سپس به یک جامد سخت یا فیلم انعطاف پذیر)، چوب مصنوعی به شکل پروفیل تولید میشود اما برای تولید ورق از طریق پرسکاری مواد مخلوط، ورق مصنوعی چوب تولید میشود. روش تولید چوب مصنوعی و مواد مورد استفاده در قیمت نهایی تاثیر گذاشته که با یکدیگر متفاوت هستند.
کاربردها و مصارف چوب مصنوعی
چوب مصنوعی در دنیای امروزه به وفور مورد استفاده قرار میگیرد. به طور کلی از کاربردهای چوب مصنوعی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- خانه
- وسایل باغ
- درب و پنجره
- نردههای معابر
- سرویس خواب
- تزئینات ماشین
- تابلوهای تبلیغاتی
- وسایل بازی در پارک
- میز و نیمکت پارکها
- حفاظ اطراف خیابانها
مزایای استفاده از چوب مصنوعی
چوب مصنوعی که هر روز بر کاربرد آن افزوده میشود، مزیت هایی دارد که عبارتند از:
کاهش آلودگی زیست محیطی
پلاستیک و کاغذ در طبیعت به سختی تجزیه میشوند و خطرات زیادی برای محیط زیست دارند. با جمع آوری پسماندها میتوان به محیط زیست کمک کرد و از آن محصولات با ارزش تولید کرد.
حفظ منابع طبیعی
استفاده از چوب باعث میشود که منابع چوبی و جنگلها از بین بروند. چوب مصنوعی جایگزین مناسب چوب طبیعی بوده که مصرف بیرویه منابع چوبی را کاهش میدهد.
مزایای جایگزینی فینگر جوینت به جای چوب مصنوعی
چوب مصنوعی هرچقدر هم که از محصولات مرغوب و با کیفیت تولید شود به پای فینگر جوینت نمیرسد. فینگر جوینتها از قطعات کوچک چوب پرس شده در یکدیگر به وجود آمدهاند که همچون انگشتان دست به هم متصل هستند. فینگر
جوینتها به منظور تقویت اتصالات چوبی و بهبود خواص آنها مورد استفاده قرار میگیرند که از آن در موارد مختلفی استفاده میشود.
به دلیل اعمال فرایندهای مختلف ورق فینگر جوینت قیمت مناسبی داشته و از نظر استحکام، کیفیت و زیبایی چیزی کم از چوب مصنوعی ندارد در نتیجه میتوان به جای استفاده از مصنوعات چوبی، از خاصیت فینگر جوینت بهرهمند شد.
ورقهای فینگر جوینت صاف و صیقلی بوده که در ضخامت و سایزهای مختلف موجود هستند. فینگر جوینتها در برابر پوسیدگی، حرارت و ضربه مقاوم بوده که از آنها در ساخت صنایع و تجهیزات مختلف استفاده میشود. بهترین ورق و ساندویچ پانلهای فینگر جوینت موجود در بازار را از رستا چوب نوین بخواهید.
فینگر جوینت رستا چوب نوین جزو معتبرترین و بهترین برند داخلی تولید کننده صنعتی پانلهای تمام چوب فینگر جوینت است. پانلهای پرداخت نهایی شده (سمباده 180 خورده) با بالاترین کیفیت در سرعت بالا تولید شده که قیمت مناسبی دارند. روز به روز بر تیراژ تولید فینگر جوینت چوبی رستا چوب نوین افزوده میشود که برای دریافت مشاوره رایگان از طریق راههای ارتباطی با کارشناسان مجرب مجموعه در ارتباط باشید. شما از طریق دایرکت اینستاگرام ما نیز می توانید با ما در ارتباط باشید.
بدون دیدگاه